Sandra

De keuze om de opleiding tot Natuurvoedingsadviseur te gaan doen is voortgekomen uit mijn interesse in goede, gezonde voeding. Maar wat is dat nou eigenlijk?

Als je op internet gaat zoeken dan zie je door de bomen het bos niet meer. Wat is waar? De één zegt dit, de ander roept dat.
Het werd tijd mij eens serieus te gaan verdiepen in deze materie en zo mijn eigen visie hierover te kunnen vormen.

In de opleiding natuurvoedingsadviseur heb ik geleerd niet te spreken over gezonde voeding maar over volwaardige voeding. Wat voor de één gezond is wekt voor de andere een allergische reactie op. Een notenallergie is hier een duidelijk voorbeeld van.

In mijn massagepraktijk zie ik dat veel lichamelijke klachten voortkomen uit een verkeerde leefstijl. Voeding, stress of te weinig water drinken zijn bijvoorbeeld belangrijke factoren. De opleiding is een mooie aanvulling op wat ik al doe. Daarnaast kan ik mijn andere passie, koken, nu ook op een professionele manier gaan delen. Dat doe ik onder andere door middel van natuurvoedingsworkshops. Er wordt gekookt met natuurvoeding. Zo breng ik mensen in contact met een andere, bewustere manier van eten en voedselkeuze.

vrouw die groente snijdt