Quinoakrispies

Ingrediënten voor 12 quinoakrispies:

  • 14 medjooldadels
  • 250 gram pindakaas of tahin(notenvrij)
  • 6 el honing of ahornsiroop
  • 2 tl vanille-extract
  • 70 gr gepofte quinoa plus handvol extra
  • 80 gr gesmolten pure chocolade

Bereidingswijze:

Doe de dadels, pindakaas, honing en vanille-extract in een keukenmachine en maal door tot het een gladde pasta is. Dit kan even duren. 

Voeg daarna de gepofte quinoakorrels toe en pulseer ze er even kort doorheen. Het gaat er om dat ze gelijkmatig door de pasta verdeeld worden maar niet worden fijngemalen, want je wilt hun structuur juist bewaren.

Druk deze pasta tot ca 2,5 cm dikte uit in een vierkant bakblik en zet het even in de koelkast om op te stijven. Smelt ondertussen de chocolade en giet die op het opgesteven deeg.

Strooi hier nog een flinke hand gepofte quinoa overheen en zet terug in de koelkast om de chocolade te laten uitharden.

Snijd daarna in ruitvorm, vierkant of een andere gewenste vorm.

(bron Amber Albarda, gezond trakteren)